Grönt kort


Nu blir det lättare att börja spela golf!

Från och med säsongen 2012 presenterar SGF (Svenska Golfförbundet) och anslutna golfklubbar en ny utbildning för att ta grönt kort. Fokus på nya utbildningen är att det nu ska bli lättare att snabbt komma ut på golfbanan och spela.

Lundsbergs Golfklubb erbjuder utbildningar för Dig som vill börja spela golf. När dessa utbildningar startar kan Du se på vår hemsida, under utbildningar, eller också är Du välkommen att ringa till kursledare Joakim Kristoffersson på tel. 070-567 79 02. Efter att Du anmält Ditt intresse så kommer en bekräftelse att skickas till Dig med uppgift om när utbildningen startar.

I utbildningen ingår;

Under utbildningen, som till allra största del är praktisk, kommer du tillsammans med din utbildare gå igenom några områden som gör det ännu roligare ute på golfbanan. Du behöver:

  • träna på golfens olika slag
  • lära dig det viktigaste och mest förekommande om golfvett och golfregler
  • veta lite om utrustningen
  • kunna några golftermer

Dessutom får du göra en eller flera banvandringar och träna ute på banan. Innan du får ditt Gröna Kort ska du visa att du har en viss spelkompetens.

Klubbor finns att låna i kansliet (begränsat antal).

Läs mer om nya utbildningen på: http://www.golf.se/grontkort

Vad kostar det att ta ”Grönt Kort”?

Senior 700:- fr.o.m. det år man fyller 22 år
Junior 500:- 13-21 år

Yngre spelare, se Grönt kort för barn.

Specialerbjudande

Bestämmer Du Dig för att bli medlem i Lundsbergs GK så kan du efter avslutad utbildning spela vidare på klubben till en kostnad av 1000:- för senior och 500:- för junior. För denna summa spelar DU alltså fritt resten av säsongen.

Du behöver inte lösa en spelrätt eller betala ordinarie medlemsavgift förrän år två.